ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER ADVANCED PROFICIENCY

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LOWER PROFICIENCY
Η πλειοψηφία των μαθητών αποτυγχάνει διότι ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ στο επίπεδο που απαιτούν τα πιστοποιητικά Β2, Γ1 & Γ2 !

Αποτυχία στις εξετάσεις LOWER, ADVANCED PROFICIENCY
Τα αποτελέσματα LOWER, ADVANCED & PROFICIENCY είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ!   

   Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα του κλάδου της Αγγλόφωνης παιδείας ELΤ NEWS (09/97), “τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ. Δείχνουν ότι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός μαθητών αποφασίζει να δώσει τις εξετάσεις του F.C.E.   Lower ΧΩΡΙΣ να έχει αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο για να περάσει τις εξετάσεις”.   

Αυτοί οι 39.057 αποτυχόντες υποχρεώνουν την ίδια εφημερίδα ν’ αποκαλέσει ένα μεγάλο μέρος των φροντιστηρίων ως “examination feeders”. 

   Η εφημερίδα ζήτησε τη γνώμη έμπειρων καθηγητών Αγγλικής, Διευθυντών Σπουδών από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, εκπαιδευτών καθηγητών και συγγραφέων στα παρακάτω ερωτήματα: 

Ο μέσος όρος των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ στο LOWER (F.C.E., ECCE) στην Ελλάδα είναι κάτω του 50%, τη στιγμή που ο μέσος όρος των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ για τις ίδιες εξετάσεις στην υπόλοιπη Γη είναι 70-75%. Γιατί οι Έλληνες εξεταζόμενοι αποτυγχάνουν παρά τη μακροχρόνια παράδοση για Αγγλομάθεια και διδασκαλία της Αγγλικής στην Ελλάδα; 

Οι επανεξεταζόμενοι στο LOWER (F.C.E.), που αποτελούν το 20% του συνολικού αριθμού των διαγωνιζομένων, δεν αποδίδουν καλύτερα από τις προηγούμενες φορές που έδωσαν τις εξετάσεις αυτές. ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ξανά. Γιατί; 

Το ποσοστό επιτυχίας των αποτελεσμάτων στις εξετάσεις για το PROFICIENCY (Cambridge University) είναι σταθερό εδώ και χρόνια. Δεν υπερβαίνει το 30% σε σχέση με το 60%-65% για τους εξεταζόμενους εκτός Ελλάδος. Γιατί οι Έλληνες διαγωνιζόμενοι αποτυγχάνουν μαζικά; Ποιος φταίει; 

1.   Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθούν τα αποτελέσματα Lower Proficiency; 

Οι καθηγητές που έδωσαν τη γνώμη τους: 

Γιώργος Ντρίβας (Διευθυντής Σπουδών στις Ξένες Γλώσσες στα Εκπαιδευτήρια Δούκα). 


Μαρίζα Κωνσταντινίδη (Εκπαιδευτής καθηγητών στο CELT
 και συγγραφέας). 


Κώστας Φιλλιπάκης (Διευθυντής σπουδών στο τμήμα Αγγλικής γλώσσας στο σχολείο Μαλλιαρά και συγγραφέας).
 


Σούσαν Αντωνάρου & Λιλίκα Κουρή (Εκπαιδευτές καθηγητών και συγγραφείς).
 


Μαρία Ευαγγελίδου (Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών & συγγραφέας)
 


Ο Γιώργος Ντρίβας καταλογίζει ευθύνη για το μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στους γονείς και καθηγητές των μαθητών.  

   Το νεαρό της ηλικίας των εξεταζομένων καθώς και η έλλειψη τεχνικής στη χρήση των κανόνων Γραμματικής και λεξιλογίου είναι οι κυριότεροι λόγοι αποτυχίας στις εξετάσεις για την Μαρίζα Κωνσταντινίδου. “Πολλά φροντιστήρια προετοιμάζουν τους μαθητές τους κυρίως από τα προηγούμενα Pass Papers. Οι εξετάσεις αντιμετωπίζονται με υπερβολικά σοβαρό τρόπο με αποτέλεσμα να λείπει το στοιχείο της ψυχαχωγίας στην τάξη”. 

Κατά τον Κώστα Φιλλιπάκη, η Ελληνική νοοτροπία απόκτησης τίτλων Σπουδών οδηγεί πολλούς Έλληνες μαθητές να διαγωνίζονται για το LOWER χωρίς να έχουν το απαιτούμενο επίπεδο για να περάσουν. Έτσι σχεδόν όλα τα παιδιά θεωρούν ότι θα πρέπει να δοκιμάσουν τουλάχιστον μια φορά για να αποκτήσουν τον τίτλο του πιστοποιητικού ικανοποιητικής γνώσης της Αγγλικής.

Σούσαν Αντωνάρου & Λιλίκα Κουρή.
 Οι περισσότεροι από τους καθηγητές που προετοιμάζουν τους μαθητές τους για τις εξετάσεις LOWER/PROFICIENCY ΔΕΝ είναι εκπαιδευμένοι για αυτή τη δουλειά. Οι καθηγητές χρειάζονται ειδική εκπαίδευση για να προετοιμάζουν τους μαθητές για τις εξετάσεις.

Οι εξεταζόμενοι, εξ αιτίας του νεαρού της ηλικίας τους, αποσκοπούν στο να αποκτήσουν το δίπλωμα και  όχι να μάθουν σε βάθος την Αγγλική γλώσσα.

Συχνά οι καθηγητές στοχεύουν απλά στο να “τελειώσουν” κάποια βιβλία με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να εμπεδώσουν την καλυφθείσα ύλη. Έτσι οι γονείς και μαθητές οδηγούνται στο να πιστέψουν ότι η επιτυχία τους θα επιτευχθεί απλά με την  κάλυψη  κάποιας  συγκεκριμένης  ύλης.

Αποτυχία εκ μέρους πολλών καθηγητών να προσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά βιβλία στις ατομικές ανάγκες και την προσωπικότητα του μαθητή.

Πολλοί καθηγητές διδάσκουν απλά λέξεις και εκφράσεις και όχι την τεχνική και τη  στρατηγική  που απαιτείται, για να βελτιώσει το επίπεδο της Αγγλικής και να επιτύχει στις εξετάσεις ένας εξεταζόμενος.

Παραπληροφορημένοι γονείς. Για πολλά χρόνια πολλοί “επαγγελματίες” της Αγγλόφωνης διδασκαλίας   παραπληροφορούν τους γονείς κάνοντας τους να πιστέψουν ότι η Αγγλική μπορεί να μαθευτεί σε 4-5 χρόνια. Χρειάζεται εντιμότητα εκ μέρους των επιχειρηματιών της Αγγλόφωνης παιδείας για να ενημερώσουν τους γονείς για τον απαιτούμενο χρόνο και προσπάθεια για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Μια ξένη γλώσσα δεν πρέπει να διδάσκεται με την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την  διδασκαλία των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα του μαθητή.

Από την παιδαγωγική και γλωσσολογική πλευρά, το να περάσει κάποιος τις εξετάσεις, δεν αποτελεί την ουσία του ζητήματος. Με άλλα λόγια, το δίπλωμα δεν κάνει απαραίτητα κάποιον μαθητή καλό χρήστη της γλώσσας.

Μαρία Ευαγγελίδου  

Το χαμηλό επίπεδο πολλών φροντιστηρίων οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν βιβλία που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών σε διαφορετικά επίπεδα. 

Χρησιμοποιείται λάθος μέθοδο διδασκαλίας, όπου ενθαρρύνεται η αποστήθιση και όχι η δημιουργία και σύνθεση της γλώσσας εκ μέρους των μαθητών.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών έχει σαν αποτέλεσμα τα χαμηλά δίδακτρα και συνεπώς την στρατολόγηση ανειδίκευτων χαμηλόμισθων καθηγητών. 

Ο φόβος της απώλειας πελατών, οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στην προώθηση αδύνατων μαθητών σε υψηλότερα επίπεδα, χωρίς οι ίδιοι οι μαθητές να μπορούν να αντεπεξέλθουν. 

Αποτυχίας εκ μέρους πολλών ιδιοκτητών φροντιστηρίων να ελέγχουν μέσω τεστ τους μαθητές και να ενημερώνουν τους γονείς για το επίπεδο των παιδιών τους. 

Οι μαθητές δεν ενδιαφέρονται αρκετά για να μάθουν μια ξένη γλώσσα εξ αιτίας άλλων ασχολιών και έλλειψης κινήτρου. 

... αν θέλεις να προετοιμαστείς οικονομικά για το Proficiency,
οργάνωσα το
 ΜΟΝΑΔΙΚΟ
 
Course Προετοιμασίας Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ! ...
με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! 
 

 

Mini ECPE Listening TEST Proficiency ECPE

Λάθη ECPE

 
Ολοκληρωμένο
On-Line Πρόγραμμα
Προετοιμασίας
! 

Full ECPE Tests

Το πλήρες πρόγραμμα σου προσφέρεται μέσω των 4 βιβλίων,
 1 cd και 25 αναλυτικών ΕΝΟΤΗΤΩΝ εντός του συμπληρωματικού
site
 με την ανάλυση όλων των ασκήσεων, διορθωμένες εκθέσεις και τεστ λεξιλογίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ 

Αν θέλεις να πάρεις το Lower μέσω του TOEIC, τότε επέλεξε την παρακάτω προετοιμασίας! 

 

toeic test

 Αποτελεσματική Μέθοδος Αυτοδίδακτων ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο TOEIC
Μέσα στις Εκατοντάδες(!) σελίδες του, τα CD & τη ΔΩΡΕΑΝ Γραμματική, βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι για να προετοιμαστείς κατάλληλα στο
 πτυχίο TOEIC! Πάτησε ΕΔΩ

 

Αρχική
 ΔΩΡΕΑΝ η-Βιβλίο
 Μυστικά Επιτυχίας
 Ποιοι Είμαστε
 14 Λάθη Lower με Γραμματική
 LRN ΒΙΒΛΙΑ B2 Lower
 TOEIC για Αυτοδίδακτους
 Τι Λένε για Μας
 Που θα μας βρείτε
 Επικοινωνείστε
 Ρωτήστε το Γιώργο
 Για Γονείς;
 TOEIC
Home Iraklio
Home
ΒΙΒΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Γραμματική Αγγλόφωνων Εξετάσεων
 Βιβλία Αγγλικών για ενήλικες
 Απαντήσεις Βιβλίο Γραμματικής
 Βιβλίο Writing Proficiency
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Αγγλικά για Ενήλικες
 Αγγλικά Ενηλίκων
 Μόρια Μετακινήσεων με TOEIC
 Μόρια Μετακίνησης με Proficiency
 Ποιο Proficiency να δώσω;
 Γιατί Proficiency;
 10 Απαντήσεις Proficiency
 Αγγλικά για ενήλικες στο TOEIC
 Πως Επιλέγω Μαθήματα TOEIC ECPE
 Το ECPE δεν είναι καλό ΑΝ
 Η Πικρή Αλήθεια
 Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόστος μου!
Μαθήματα Αγγλικών για Αυτοδίδακτους
 Αυτοί Πέρασαν το TOEIC!
 Αυτοί Πέρασαν το Proficiency
Αγγλικά Ενηλίκων
Αποτελέσματα Lower Proficiency
 Αποτελέσματα NOCN lower
 Αποτελέσματα Lower Cambridge
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ESB LOWER
 Αποτελέσματα Proficiency Michigan
 Αποτελέσματα proficiency Cambridge
Εξετάσεις TOEIC
Site Map
IELTS Greece
LRN C2
LRN B2
languagecert-lte
NOCN B2 C2
MSU B2 C2
ESB Exams

Lower Cambridge fce

Πήρα το Lower με "Α" ακολουθώντας τη μέθοδο του Γιώργου Δροσουλάκη όπως την περιγράφει στο βιβλίο "Τα 14 ΛΑΘΗ στο Lower"

Εύη Κατσαράκη



PROFICIENCY MICHIGAN ECPE

  Πήρα το Proficiency με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών στο κέντρο γλωσσών MULTILINGUAL του Γιώργου Δροσουλάκη.

Ευγενία Καλονάκη