ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER ADVANCED PROFICIENCY

 

 

 

Οι σημαντικότερες ερωτήσεις
& απαντήσεις για τις Εξετάσεις TOEIC
 

1. Τι είναι το TOEIC;

TOEIC είναι τα αρχικά των λέξεων Test Of English for International Communication.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να ελέγξει την ικανότητα επικοινωνίας στην Αγγλική, των επαγγελματιών που εμπλεκόταν σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Με τον καιρό το TOEIC αποδείχτηκε ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος αξιολόγησης που τελικά υιοθετήθηκε από πολλούς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως.

Η πλειονότητα των μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, καθώς και περίπου 2.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες, βασίζονται στο TOEIC® για την εξακρίβωση του επιπέδου του προσωπικού τους.

Μεταξύ άλλων, το TOEIC® χρησιμοποιείται είναι αποδεκτό και από τις ακόλουθες πολυεθνικές εταιρείες: Renault, Ford, BMW, Volkswagen, Deutsche Bank, Nat West, Coca Cola, Procter and Gamble, Esso, BP, Hewlett Packard, Apple.

2. Αναγνωρίζεται το TOEIC από το ΑΣΕΠ και για πόσο χρόνο ισχύει;

Ναι, το TOEIC αναγνωρίζεται και η ισχύς του είναι ισόβια.

Σύμφωνα με πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων εργασίας (π.χ. Φ.Ε.Κ.- Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.- Αρ. Φύλλου 343) η καλή γνώση της Αγγλικής (παραδοσιακά επίπεδο LOWER) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 505 και άνω.

Σύμφωνα με την ίδια προκήρυξη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο ADVANCED) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 785 και άνω.

Με άλλα λόγια το TOEIC (505 μόρια) είναι ισότιμο με το FCE (Cambridge), το ECCE (Michigan), τον Κρατικό Τίτλο 1, και το EDEXCEL (επίπεδο καλής γνώσης της Αγγλικής).

3. Πως είναι η δομή της εξέτασης;

Το TOEIC χωρίζεται σε δυο μέρη.

Το Listening (ακουστικό) με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Διαρκεί 45 λεπτά.

Το Reading με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής γραμματικής, λεξιλογίου & επεξεργασίας κειμένου. Διαρκεί 75 λεπτά.

Ο διαγωνιζόμενος ΔΕΝ εξετάζεται ούτε προφορικά, ούτε στην έκθεση όπως γίνεται σε άλλες εξετάσεις που επίσης πιστοποιούν την καλή γνώση της Αγγλικής (LOWER) και την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής (ADVANCE).

Όλες οι ασκήσεις του τεστ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πολλαπλής επιλογής (για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα βιβλία TOEIC, καθώς και την οικονομική προετοιμασία για αυτοδίδακτούς TOEIC, πάτησε ΕΔΩ).

4. Είναι αλήθεια ότι οι εξετάσεις TOEIC δίνονται κάθε εβδομάδα;

Ναι.

Σύμφωνα με το site της Ελληνομαμερικανικής Ένωσης οι εξετάσεις TOEIC  δίνονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα & Θεσσαλονίκη (με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εξεταζομένων. Οι εξετάσεις στην επαρχία διενεργούνται κάθε ένα ή δύο μήνες. Ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μια φορά κάθε 30 ημέρες.

5. Γιατί με συμφέρει η άμεση συμμετοχή μου στις εξετάσεις TOEIC αν δεν περάσω τη πρώτη φορά;

Πολλοί εξεταζόμενοι κόβονται για ελάχιστους βαθμούς. Η γρήγορη επανεξέταση τους δίνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, από τη στιγμή που η κύρια προετοιμασία έχει ήδη γίνει και η γνώση δεν έχει ξεχαστεί.

Δεύτερο, οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ «τρέχουν» συνέχεια και οι ενήλικοι υποψήφιοι χρειάζονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας άμεσα.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση καλύπτει επαρκώς αυτή την ανάγκη, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αποκτήσεις το πιστοποιητικό σας, χωρίς να περιμένεις τις ημερομηνίες των παραδοσιακών εξετάσεων LOWER και ADVANCED.

Αν δηλαδή δεν περάσεις για ελάχιστα μόρια, μπορείς να το δώσεις σε ένα μήνα ξανά.

6. Μπορώ να πάρω ταυτόχρονα και το ADVANCED με την ίδια εξέταση;

Ναι. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα καινοτομία, που προσφέρεται μόνο από το TOEIC.

Την ημέρα της εξέτασης ο διαγωνιζόμενος αποκτά την πιστοποίηση της πολύ καλή γνώσης της Αγγλικής (επίπεδο ADVANCED) αν η βαθμολογία του φτάσει το 785.

Η εξέταση είναι κοινή και για αυτούς που στοχεύουν το επίπεδο LOWER (505 βαθμοί) και για αυτόν που στοχεύει το επίπεδο ADVANCED (785 βαθμοί).

7. Άκουσα ότι το TOEIC είναι ευκολότερο από τα άλλα πτυχία γλωσσομάθειας. Είναι αλήθεια;

Όχι. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ!!!

Ο Έλληνας Νομοθέτης συμβουλεύεται ένα επιτελείο από έμπειρους καθηγητές Αγγλικής που δεν κάνουν λάθη σε τέτοια θέματα. Όλα τα διπλώματα έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.

Ο κάτοχος οποιουδήποτε διπλώματος που πιστοποιεί καλή γνώση και την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γνωρίζει την Αγγλική σχεδόν το ίδιο με όλους τους άλλους.

Με άλλα λόγια, για να περάσεις το TOEIC πρέπει να αφιερώσεις την ΙΔΙΑ ποσότητα (ή και περισσότερη) μελέτης, κόπου και χρόνου, που θα αφιέρωνες για την προετοιμασία των άλλων διπλωμάτων.

Το μοναδικό πλεονέκτημα που σού παρέχει το TOEIC είναι η δυνατότητα να δίνεις εξετάσεις κάθε μήνα, στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Είναι όμως πλεονέκτημα ΜΟΝΟ για τους διαβασμένους. Βγάλε τελείως από το μυαλό σου την ψευδαίσθηση "θα δίνω εξετάσεις αδιάβαστος μέχρι να βρω την τύχη μου".

Δεν θα βρεις τέτοια τύχη ΠΟΤΕ!

8. Άκουσα ότι παίρνεις πτυχίο TOEIC έτσι κι αλλιώς. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Το TOEIC θα σας χορηγηθεί ασχέτως με την βαθμολογία που θα πάρεις. Το πτυχίο σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσληφθείτε σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το πτυχίο TOEIC είναι αποδεκτό διεθνώς από μεγάλες επιχειρήσεις που ζητούν πιστοποίηση της γνώσης στην Αγγλική. Οι εταιρίες αυτές δεν έχουν τα στάνταρ του ΑΣΕΠ

9. Ποιος διενεργεί τις εξετάσεις TOEIC στην Ελλάδα;

Ο εξεταστικός φορέας που οργανώνει το TOEIC στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση (www.hau.gr) (εκπροσωπεί και το Πανεπιστήμιο του Michigan).

10. Θέλω να αποκτήσω το Lower (ή το Advanced) μέσω TOEIC. Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις;

Επέλεξε ένα κέντρο ξένων γλωσσών που εμπιστεύεσαι. Ρώτησε να μάθεις για το αν οι καθηγητές που θα σε διδάξουν έχουν εμπειρία στη διδασκαλία του TOEIC. Το TOEIC απαιτεί διαφορετική προετοιμασία για να εξοικειωθείς με το στιλ της εξέτασης.

Αν θέλεις να προετοιμαστείς με οικονομικό τρόπο, μπορείς επίσης να επιλέξεις την μέθοδο προετοιμασίας TOEIC για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ ΕΔΩ

Επωφεληθείτε από την εμπειρία του Γιώργου Δροσουλάκη... Ρωτήστε τον!

Έχετε απορίες για τις εξετάσεις Lower, Advanced & Proficiency; ... Χρειάζεστε διευκρινήσεις στις αναπάντητες ερωτήσεις σας σχετικά με τα βιβλία του TOEIC;

Ο Γιώργος Δροσουλάκης σας βοηθά να μάθετε ότι χρειάζεστε να ξέρετε για αυτές τις εξετάσεις... Ρωτήστε το Γιώργο τις απορίες σας... Από τη πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη... Θα σας απαντήσει σε 48 ώρες... ΔΩΡΕΑΝ!

Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και γράψτε την ερώτησή σας.

 

 *  Το email σας:
*  ΟΝΟΜΑ:
*  ΕΠΙΘΕΤΟ:
*  Οδός:
*  Αριθμός Οδού:
*  Ταχ. Κωδικός:
*  Πόλη:
*  Σταθερό Τηλέφωνο:
*  Κινητό Τηλέφωνο:
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:
    Ερώτηση/Σχόλιο:
*  Γράψτε τον κωδικό
    ασφαλείας:  

 

Αρχική
 ΔΩΡΕΑΝ η-Βιβλίο
 Μυστικά Επιτυχίας
 Ποιοι Είμαστε
 14 Λάθη Lower με Γραμματική
 TOEIC για Αυτοδίδακτους
 Τι Λένε για Μας
 Που θα μας βρείτε
 Επικοινωνείστε
 Ρωτήστε το Γιώργο
 Για Γονείς;
 TOEIC
ΒΙΒΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Γραμματική Αγγλόφωνων Εξετάσεων
 Βιβλία Αγγλικών για ενήλικες
 Απαντήσεις Βιβλίο Γραμματικής
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Αγγλικά για Ενήλικες
 Αγγλικά Ενηλίκων
 Μόρια Μετακινήσεων με TOEIC
 Μόρια Μετακίνησης με Proficiency
 Γιατί Proficiency;
 10 Απαντήσεις Proficiency
 Αγγλικά για ενήλικες στο TOEIC
 Πως Επιλέγω Μαθήματα TOEIC ECPE
 Το ECPE δεν είναι καλό ΑΝ
 Η Πικρή Αλήθεια
 Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόστος μου!
Μαθήματα Αγγλικών για Αυτοδίδακτους
 Αυτοί Πέρασαν το TOEIC!
 Αυτοί Πέρασαν το Proficiency
Αγγλικά Ενηλίκων
 Προσλήψεις ΔΥ 2017
Αποτελέσματα Lower Proficiency 2018
 Αποτελέσματα Lower Michigan
 Αποτελέσματα NOCN lower
 Αποτελέσματα Lower Cambridge
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ESB LOWER
 Αποτελέσματα Proficiency Michigan
 Αποτελέσματα proficiency Cambridge
Εξετάσεις TOEIC
Site Map
IELTS Greece

Lower Cambridge fce

Πήρα το Lower με "Α" ακολουθώντας τη μέθοδο του Γιώργου Δροσουλάκη όπως την περιγράφει στο βιβλίο "Τα 14 ΛΑΘΗ στο Lower"

Εύη ΚατσαράκηPROFICIENCY MICHIGAN ECPE

  Πήρα το Proficiency με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών στο κέντρο γλωσσών MULTILINGUAL του Γιώργου Δροσουλάκη.

Ευγενία Καλονάκη